Pekan virtuaalimuseo

 

 

 

Likaista koteloa elvyttämässä.

Kotelon vasemmassa reunassa takanurkan tietämillä näkyy kahdelle rca-liittimelle poratut reiät. Ne oli jo poistettu tätä kuvaa otettaessa. Näppäimistön lähistöllä jälkiä homeesta. Ei sentään ollut kortit ruosteessa. Klassinen tapaus.

 

Europlus pelti näyti jo myyntikuvassa niin kärsineeltä, että odotin saavani miljoonalaatikon täytettä sitruunan muodossa. Emolevy näyttää kyllä aidolta. Kuten virtalähde ja näppis.

 

Kotelot astianpesukoneeseen. Onnistuu vain jos on uudehko kone josta löytyy pesuohjelma matalille lämpötiloille. Mukana VIC20:n kotelon yläosa kokeilun vuoksi että kestääkö 45 asteen ohjelmaa. Huomattavaa on että C64:n ja VIC20:n kotelot eivät kestä 50 asteen lämpöä taipumatta.

 

Kahden peräkkäisen pesuohjelman päätyttyä oli päivä jo kulkenut pitkälle, eikä samanlaisia valaistusolosuhteita ollut. Mutta kuvasta käy silti selkeästi ilmi, että tummentumia lähti. Kaiverrettu muovi eroittuu nyt selvemmin. Lienee siloiteltavissa Novus kolmosella, tai sitten ei.

Kaksi pesuohjelmaa siksi, että ensimmäisen jälkeen kone haiskahti homeelta, kuten arvelinkin niin käyvän. Piti kotelon pesujen jäljiltä vielä pestä kone kolmannen kerran tyhjänä käyttäen astianpesukoneen puhdistusainetta.

VIC20 kotelo ei kestänyt taipuilematta edes 45 asteen lämpötilaa, josta tulikin pääteltyä, että kotelo olisi pitänyt poistaa heti varsinaisen pesuohjelman päätyttyä. Ei ole tullut mitattua kuinka korkeaksi lämpötila koneessa nousee kuivatuksen aikana. Onni onnettomuudessa oli että ompun kotelo on paksua muovia.

 TAKAISIN