Pekan virtuaalimuseo

 

 

 

Nyt sen rapinan kimppuun

Kakkoseen en edes yrittänyt kokeeksi laittaa virtaa, koska myyjä epäili virtalähteen olevan rikki. Lue: On joko salaman polttama, tai on räjähtänyt muutoin käsiin. Joten ei haittaa että Pekka Pallosalama vähän tutkii.

Virtalähteen irroittamisen jälkeen paljastui mikroa käsissä pyöriteltäessä kuulunut rapina. Se tulee kotelon sisältä. Tässä on jo näkyvissä ripaus sitä Applea, joka myöhemmin tuli enemmänkin tutuksi. Kotelo ei ole tarkoitettu avattavaksi. On sekä ruuvattu, että nidottu kiinni.

Se on nyt entinen tyylikäs suorakaide. Ei näytä siistiltä väkisin avaamisen jälkeen. Hienosti komponentit sijoiteltu. Varauksin. Miksi ne konkat pitää lämpökäsitellä? Tutun näköistä silppua ja muovinkappaleita ropisee kotelosta pöydälle.Aavistus osui oikeaan.

Rifahan se sielä on päästänyt savut pihalle. Kirjaimellisesti. BBC mikrossa erityisen näyttävää, kun ensin poksahtaa, sitten pihisee sekä rutisee ja valkoinen savu tunkee ulos kaiuttimen reiästä. Mutta se on turvaluokiteltu komponentti. Suuniteltu aukeamaan vikaantuessaan, eikä mene oikosulkuun, saatikka liekittele.

Rifan jälkeen yksi elko kaipasi vaihtoa ja muu näytti mittailemalla olevan kunnossa. Lopuksi palikka syöttää ulos sen mitä kuuluu, joten sitten oli vuorossa korttien läpikäyminen ja koneen kasaaminen. Sekä jännitysmomentti, että polttiko virtalähde vikaantuessaan jotain?

TAKAISIN