Pekan flipperisivu
Gottlieb System-1

 

 

 

project picture.jpg (32015 bytes)

Tarinaa laitteen henkiin herättämisestä.
Näinhän se alkoi, eli kone oli todellakin tee-se-itse. Laatikkoon ei tullut edes valoja omasta takaa ja ei niitä siihen löytänyt edellinen omistajakaan.

Taustalla parempi kenttä odottaa osien vaihtoa. Yleisvalaistuksen puuttumiseen vaikutti ns. asentaja arska viritys, joka kyllä kieltämättä oli kaikessa älyttömyydessään terveen järjen vastainen.

Eli jos omalle kohdalle sattuu, niin vinkkinä voisi sanoa että kaivelkaa kaikki johtoniput auki. Rogersissa oli 40 cm pätkä piuhaa napsittu pois ja päät piilotettu johtonipun sisään. Ilmeisesti sitä piuhan pätkää tarvittiin muualla. Vähän niinkuin hölmöläisten viltin jatkamiseen.

buck playfield condition small.jpg (27211 bytes)
Valmis kone. ON AINA ERIASIA kuin viallinen tai projekti. Nyt hankintahintaan voi laittaa kertoimia. Harvempi näitä myyntiä ajatellen rakentelee. Ja vielä harvempi näitä edes arvostaa.

Rogersin ylempää pelikenttää.
buck lower playfield condition small.jpg (27798 bytes)
Rogersin alempaa pelikenttää. Pelitahti on Buck Rogersissa rauhallinen. Vähän kuin sähkömekaanista pelaisi. Valot ei vilku attract modessa, pienen sävelmän pätkän se sentään soittaa.Itseasiassa näyttöjä lukuunottamatta kaiken Buck Rogersissa olevan voisi toteuttaa sähkömekaanisena... jopa sen sävelmän pätkän soittamisen attract modessa.
rogers backglas small.jpg (20483 bytes)

Rogersin hyvin säilynyt takalasi. Aikavalotuskuva paljastaa viat maalissa. Vertaa Hulkin kuviin.

Takalasi on oleellinen osa flipperiä ja paistaa päin naamaa vaikka et koneella pelaisi. Rupusella takalasilla olevan flipperin hankintaa suosittelen vain pidemmälle ehtineelle harrastajalle.

Kun se tee-se-itse flipperi on saatu henkiin, on tunne yhtä hyvä, oli kyseessä uudempi tai vanhempi laite. On sitten henkilökohtainen asia mitä arvostaa, uudempaa vai vanhempaa. Itse koottua laitetta tosin arvostaa enempi kuin sitä valmiiksi toimivana ostettua. Näin ainakin henk.koht.

buck lower playfield 03.jpg (23413 bytes)
Kuvassa alakenttää.
vari.jpg (18680 bytes)
Rogersin pelilaudan hienouksiin kuuluu sen yhden montun lisäksi vari-target.
Mitä kovemmin flipperikuulalla osut kuvassa näkyvään kuulaan, sitä pitemmälle se liikauttaa takanaan olevaa vartta.
Varsi voi jäädä asentoihin 1-5
playfield small.jpg (16422 bytes)
Yleisnäkymä pelikentälle. Kaksi kirkasta valoa keskellä kenttää taulujen edessä ja montun valon saa sytytettyä kun ampuu varitargetin tappiinsa.

Pelikenttä päivänvalokuvassa. Tarkkasilmäisemmät huomaavat että Buck Rogersissa ei ole spinneriä. Kaikkea ei voi saada vaikka haluaa.

 

 TAKAISIN