Pekan flipperisivu

 

BALLY : Flash Gordon, 1980

Puhesynteesi ja scifi efektitFG oli pakkohankinta kuten Buck Rogers. FG kuuluu minulla siihen sarjaan koneita, joita pelattiin 1980 - 1982, ja joista jäi mieliinpainuvimmat muistot.Flash Gordoneita ei Suomenmaalla säännöllisesti keltaisissa pörsseissä yms. enää ilmoitella, joten tartuin välittömästi tilaisuuteen kun sellainen eteen tuli.
Kun tilanne on flipperimarkkinoilla se mikä se on, niin ostin FG:n huolimatta sen pelilaudan kunnosta ja muiden koneen nähneiden sitä kohtaan esittämästä kritiikistä. Kabinetistahan oli toinen kylki jo saanut uuden maalin malliksi ja pelilaudan paljaalle puulle kuluneet maalit...no, restauroitu sen minkä harrastaja voimin voi.
Pääasia oli että nyt sai Flash Gordonin. Parempikuntoista vaihtolautaa voi myöhemmin metsästää vaikkapa Ruotsinmaan operaattoreilta, joilla on hyvin usein myynnissä purkukoneiksi tarkoitettuja vanhoja Ballyja sekä Williamseja alkaen hintaan 600Skr. Toinen vaihtoehto on tilata jenkeistä overlay hintaan $200 plus toimitus sekä tullauskulut.

TAKAISIN

 Uudempi Excalibur on järkyttävän korkea kun sitä vertaa Flash Gordoniin.

   
    
Jos Excaliburissa on 12 flasheria kentällä niin Flash Gordonissa on suurikokoinen salamavalo takataulussa suoraan päin näköä.


  
  
  
Kuvassa kertoimen 2x ja 3x antavat drop targetit oikealla. Toinen kahdesta spinneristä ja sen takana ramppi yläkentälle, oikeammin kentän toiselle tasolle. Bumperin vasemmalla puolen näkyy monttu johon pallo voi myös pudota ylätasolta.


  
 

Vasen spinneri ja ramppi yläkentälle jossa droptargetit, bumper ja flipperi.


  
  

Kuva takalasin taiteesta. Taulussa edellisen omistajan High Score.

  
  

Takataulun sisältöä: Vasemmalla ylhäällä cpu, alla lamppujen ohjaus, Oikealla ylhäällä solenoidien ohjaus ja sen alla puhe/äänikortti. Keskellä vasemmalla lisälamppu ohjain takataulun lampuille.

      

       

TAKAISIN