EXORciser.net

EXORciser sivuista se ensimmäinen. Vuodesta 2003. Mukava havaita että laite on nyt pienissä määrin löydetty maailmalla. EXORciseria koskevan laitesivun edellisen päivityksen aikaan 2011 laite oli vielä internetissä lähes tuntematon. Tavoite saavutettu. Järjestelmä pelastettu täydelliseltä unohdukselta.

Sivun nimi juontuu vanhasta Motorolan kehityslaitteesta
Exorciser, joka on esiteltynä virtuaalimuseossani. Täysin toimiva laite, jonka yli 30 vuotiaiden 8 tuumaisten levykkeiden varmuuskopiointi ja sisällön tutkiminen osoittautui suomalaisen tietotekniikan historian oppitunniksi. Digitaaliarkeologiaa.

Miksi museotekniikkaa paljolti esittelevät sivut pitäisi olla viimeisen päälle ajantasalla olevalla esitystavalla toteutetut? Sivujen ulkonäkö on poikinut aikojen saatossa kommentteja niiden päivityksen tarpeesta. Olen kuitenkin halunnut pysytellä teemassa kaikinpuolin. Raskainta ladattavaa sivuillani ovat itse ottamani tausta- ja muut kuvat. Ilman kuvia on sivujani latailtu onnistuneesti jopa perus 086 PC:llä. Yksinkertaisuudessa on puolensa.

Parhaiten museotunnelmaan pääsee autenttisessa ympäristössä, jota ylläpidetään niin vanhalla ohjelmistolla, että se pitää ajaa yhteensopivuustilassa. Jopa nykymittapuiden mukaan vanhassa käyttöjärjestelmäversiossa.

Pidättäydyn tietoisesti 90-luvun loppupuolen, ja 2000-luvun alun internetin ulkoasussa, ja käytän sivun rakentamisessa vain "perus palikoita".

Kaikki muuttuu ja jos selainongelmia alkaa ilmetä on sivut sitten pakko modernisoida. Ehkä vaihteeksi tehdä kokonaan uusiksi, mutta silloin koko ideasta katoaa paljon. Riittäisikö se että ne vain näyttäisivät vanhanaikaisilta?
Se on vähän kuin vertaisi aidon flipperin pelaamista PC tietokoneen ruudulla pyörivään palloon. Vaikka efektit ja kaikki olisivat kuinka kohdillaan, jotain silti jää puuttumaan.

Tämän sivun taustakuva? "Matka toiseen ulottuvuuteen"...itseasiassa sadepisaroita W123 D240 mersun katolla kesäaamuna Hirvensalmen Paavolassa, ennen digikameroita.

Takaisin