"Buy smart. Buy Bally."
VECTOR

 


"Kun testasin palohälyttimen herkkyyden"

Olipa ensimmäinen kerta tämäkin. Epähuomiossa ja jonkinmoisessa mielenhäiriössä tulin kytkeneeksi backboxissa kaksi liitintä ristiin. Jopa niin että toinen oli edellisen omistajan jäljiltä merkattu ettei sotkeentuisi. Ilmeisesti oli päässyt jo joskus käry käymään.


Tuhottu lampunohjain.

Virran kytkemisen jälkeen alkoi varsinainen elektronisen nykymusiikin tuokio kun lampunohjaimelle ohjautui muutama kymmenen volttia liikaa jännitettä, polttaen jokaisen neljästä mikropiiristä.

Muistutti paljolti vanhassa Star trek tv sarjassa käytettyä kitisevän rutisevaa efektiä palavalle elektroniikalle. "Sehän kuulosti ihan kuin Star Trekissa"

Ylijännite suorastaan räjäytti piirien koteloita ja jatkoi matkaansa seuraavalle kortille eli itse CPUlle polttaen siltä käytännöllisesti katsoen kaiken.

Todella. Kaiken.

Siinä vaiheessa kun virta oli poikki ja minä avaamassa takataulua, ulos tunkeva musta savu herätti läheisen palohälyttimen puolentoista metrin etäisyydellä katossa.

Jätin Vectorin savuttamaan kuin vanhan dieselin ja ryntäsin irroittamaan palohälyttimen paristoa ja aukomaan ikkunoita. Ilmanvaihto laitettiin täysille ja siinä asennossa sai namikka olla koko päivän sillä haju oli, jos ei suurimmalta osin, niin ainakin osittain, vaikkei nyt ihan täysin kammottava.

Huomaa kortilla olevan tarran päiväys. Minulle asti se kesti.

Ihmettelin aikani omaa typeryyttäni ja sitä miten paljon mustaa nokea ja nokihiutaleita toimenpide aiheutti.

Ei auttanut muu kuin ottaa kortit irti ja tilata varaosat. Jos tämä olisi sattunut Gottliebin system yksi cpu kortille, olisi vahinko enemmän kuin harmittanut.

CPU lähti korjattavaksi koska oli muutenkin happovaurioinen ja minulla ei vielä ollut Ballyjen tekniikasta kovin syvällistä näppituntumaa.

Lampunohjaimeen vaihdoin raakasti kaikki ohjainpiirit.Sillähän se lähti käymään. Muutama tyristori tosin täytyy vielä vaihtaa.

"Tosiharrastaja ottaa kunnon savut"

Cpu kortin osia oli hehkunut punaisena tämän verran.

Takaisin